Öğrenci Kayıtları

KAYITTA İSTENEN BELGELER

Usta Öğreticilik Belgesine sahip yönetici ya da çalışanı olan bir işyerinde çalışanlar aşağıdaki belgelerle kayıt yaptırabilirler.

• Mesleki Eğitim Merkezinden alınacak 3 suret Çıraklık Sözleşmesi.
  • Öğrenim Belgesinin aslı ve fotokopisi (diploma, tasdikname, vb.)
  • 6 adet vesikalık fotoğraf
  • "Mesleğinde çalışmasında engel bulunmadığına dair" Sağlık Raporu (Sağlık ocaklarından ve özel sağlık polikliniklerinden alınabilir )
  • Nüfus Cüzdanının aslı ve bir adet fotokopisi (T.C. Kimlik Numaralı olacak)
  • İş yeri sahibinin ya da çırağın eğitiminden sorumlu kişinin Usta Öğreticilik Belgesi´nin aslı ve  fotokopisi

Not  : 19 yaşından gün aldığı halde en az ilköğretim mezunu olanlar, askerlikle ilişkilerinin olmadığını belgelendirmeleri halinde kayıt yaptırabilirler.

ÇIRAK KAYITLARINDA İZLENECEK YOL

• Sözleşmeler doldurulurken öğrenci sabit telefonları ile veli ve işverenin cep telefonları mutlaka yazılacak, çıraklık sözleşmeleri eksiksiz bir şekilde doldurulacak   (sözleşmeler tükenmez kalem ile doldurulacaktır)
  • Sözleşmelerin 3 nüshası da;  önce çırak, veli ve işyeri temsilcisi tarafından imzalanarak okula getirilecek
  • Okul müdürlüğünün onaylamasından sonra öğrencinin SGK girişi yapılır.
  • Sözleşmenin bir nüshası öğrenci velisine, bir nüshası da işletmeye verilir.

Kayıt işleminin gerçekleştiği tarihten itibaren işkazaları ve meslek hastalığı sigorta primleri okulumuz tarafından ödenmeye başlanır ve çırak öğrenci SGK hizmetlerinden yararlanmaya başlar. Sağlık sigortası primleri yatırılmaz. 18 yaşını dolduran öğrencilerimizin ailesinde sigortalı çalışan yoksa durumunu belgelendirip kurumumuza yazılı  başvuru yaptıkları takdirde  ilgili mevzuat doğrultusunda sağlık sigortası primleri de ödenir.